Wat is luisterkindwerk?

Luisterkindwerk is een methode waar op een diepere laag wordt gecommuniceerd. Alles om ons heen is energie, wanneer je je openstelt om deze energie te voelen en te ontvangen is het mogelijk informatie te krijgen die, op bewust niveau, (nog) niet aan het daglicht is gekomen. In die energie ga ik afstemmen op diegene waarvoor de afstemming bedoeld is. Aan de hand van een foto en de gestelde vragen, voel, hoor en / of zie ik wat er in diegene om gaat en kunnen we samen antwoorden vinden op de vragen. Denk aan vragen zoals: ‘waarom slaapt onze zoon zo slecht door’, ‘wat kunnen wij als ouders doen om het gedrag van onze dochter onder controle te krijgen’, ‘ik blijf onrustig en onzeker in mijn werk maar kan het niet plaatsen, wat zit er onder waar ik niet achter kom’, ‘mama wil steeds dat ik mijn kamer opruim en niet zoveel ga zitten gamen, maar ik vind het gewoon fijn zo op mijn kamer, daar hebben we steeds ruzie over, wat kan ik daar aan doen’, ‘ik heb het gevoel dat mijn overleden oma nog bij me is, heeft ze me iets te vertellen’, ‘de bevalling van ons kindje duurde lang, heeft ze daar last van gehad’. Niets moet, alles mag. Degene waarvoor de afstemming bedoeld is bepaalt zelf wat hij/zij wil vertellen tijdens de afstemming, ik luister en die bevindingen zet ik voor je op papier. Er vindt dus geen geplande afspraak plaats waarin we elkaar zullen ontmoeten, het afstemmen gaat op afstand, in de energie.

In de opleiding heb ik verschillende modules gevolgd, naast een algemene luisterkindafstemming kan ik ook een afstemming maken die meer toegespitst is. De modules die ik gevolgd heb zijn:

 • Kinderwens: deze afstemming is gericht op vrouwen die zich afvragen of ze wel of geen moeder kunnen worden. Zwanger worden en een kindje krijgen is een groot wonder. Het is vaak een grote wens die in vervulling gaat. Maar wat nu als de wens er is, maar het om wat voor reden dan ook, (nog) niet kan of lukt?
 • Geboorteverwerking: deze afstemming is gericht op kinderen én volwassenen. Welke gebeurtenissen bij de geboorte of de bevalling, hebben nu nog invloed op jou als persoon, als moeder of op jullie kind?
 • Levensbrug: deze afstemming is gericht op mensen die zelf niet meer kunnen vertellen wat ze willen delen doordat ze bijv. in coma liggen, dement zijn of gestorven zijn.
 • Geboortebegeleiding: deze afstemming is gericht op de baby in de buik van de moeder. Er wordt tijdens de zwangerschap, vanaf ongeveer 23 weken, vier keer afgestemd op de baby in de buik.  Op deze manier kun je als ouder een mooi beeld van je kindje krijgen dat binnenkort het gezin komt versterken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Nadat je kenbaar hebt gemaakt dat je graag een luisterkindafstemming wilt laten maken krijg je van mij een mailtje met daarin de informatie met betrekking tot de gewenste afstemming. Daarnaast stuur ik je ook een formulier toe waarin ik enkele gegevens van je vraag. Op het moment dat ik alle gegevens en het bedrag van je heb mogen ontvangen, ga ik zo snel als mogelijk voor je aan de slag. Ik zal je in die mail een indicatie geven over wanneer je de afstemming in je mailbox kunt verwachten. Uiterlijk binnen twee weken nadat alle gegevens en de betaling bij mij binnen zijn.
Nadat je de afstemming hebt ontvangen mag je zelf aan de slag met de gekregen inzichten/ handvatten. Soms helpt het meteen of is er meteen herkenning, soms mag het nog even landen en kost het wat meer tijd. Meestal lezen mensen de afstemming meerdere keren en komen er daardoor steeds meer inzichten. Hierin ben je dus vrij, ik ga dit niet controleren of verder met je bespreken, jij bepaalt het tempo en hoe je verder gaat na de ontvangen afstemming.
Wanneer je na het bekijken van mijn website de behoefte voelt om een afstemming te laten maken, neem dan contact met me op via het contactformulier, we gaan samen kijken of we in je behoefte kunnen voldoen en in welke vorm een afstemming voor je passend kan zijn, ik kijk er naar uit!

Voordelen:

 • Laagdrempelig. Je hoeft niet naar iemand toe, alles gaat op afstand.
 • Het neemt weinig tijd in beslag, je hoeft zelf alleen een aanvraag in te dienen, de rest doe ik voor je.
 • Geen terugkerende afspraken en alles gaat via e-mail.
 • Het is niet aan leeftijd gebonden, dus voor iedereen toegankelijk. 
 • Eigen regie. Je beslist zelf wat je doet met de gekregen informatie, er is geen verplichting / controle nadat je de afstemming hebt ontvangen.
 • Eenmalig bedrag van €75,- (voor een luisterkind algemene, kinderwens, geboorteverwerking en levensbrug -afstemming)
 • De kosten voor een luisterkind geboortebegeleiding -afstemming is €145,-

Vraag een afstemming aan

Ben je nieuwsgierig geworden? Hier kun je een afstemming aanvragen!

Ervaringen

Anke (docent luisterkindwerk): ‘Ilse is een liefdevolle en oprechte vrouw met een groot hart voor Luisterkind’.

Saskia: ‘Wat een ontzettend mooie afstemming. Ik vond hem prachtig om te lezen en doordat je zo beeldend schrijft zie ik het helemaal voor me. Ik ben blij dat onze dochter jou al zoveel vertelde. Hier schoot ik tijdens het lezen helemaal vol van. Het doet me goed om te lezen dat je je tijdens deze afstemming laat leiden door onze dochter haar tempo. Ik denk dat je hierdoor de juiste sfeer hebt kunnen creëren waardoor ze ook zoveel al aan jou vertelde waar wij weer veel aan hebben. Dus eigenlijk kan ik alleen maar zeggen DANKJEWEL!!!’

Jaimy: ‘Wat een mooi verhaal, het raakte me diep. Ik heb het gevoel dat ik nu ook meer rust heb, met name als ik ga slapen. Vind het ook ontzettend fijn dat mijn moeder haar verhaal bij jou heeft kunnen doen. Bedankt Ilse uit de bodem van mijn hart.’

Dayéne: ‘Ik wil je bedanken voor de afstemming die je gemaakt hebt voor mijn dochter.
Bij het lezen gebeurde er met mij twee dingen, aan de ene kant een stemmetje die zei: ‘tja dat zal iedereen zeggen die weet dat ze autisme heeft’ en aan de andere kant raakte het me meteen. Alle andere dingen die mijn dochter je verteld heeft herken ik en gebruikt ze ook op haar wijze. Door jou afstemming ben ik me gaan realiseren dat we nog beter naar haar moeten luisteren, naar de dochter die ze nu is. Dat we haar tempo moeten volgen. In de komende week ga ik dit met ons team en met de dagbestedingsplek bespreken en kijken hoe we haar wensen beter vorm kunnen geven. Zoals je ziet heeft jouw afstemming dus veel teweeg gebracht, nogmaals heel erg bedankt.’

Aniek: ‘Het klopt zó wat je hebt omschreven. Eigenlijk wist ik het allemaal wel maar ik was het even kwijt. Echt spot on! Dankjewel voor de afstemming!’

Angela: ‘Ontzettend bedankt voor deze mooie afstemming. Ik moest echt heel hard huilen toen ik hem voor het eerst las. Het voelt echt alsof er iets gezien en gehoord is, dat dat nodig had. En alsof er nu veel meer rust is. Ik lees hem nog regelmatig met een glimlach terug. Dankjewel voor de mooie woorden en voor wat je doet’.

Silke: ‘Dag Ilse, Ik kan jou niet genoeg bedanken voor de prachtige afstemming, zit hier echt met de tranen in mijn ogen! Ongelofelijk hoe perfect je Alice beschrijft, tot in elk kleinste detail… We gaan zeker aan de slag met de tips die je van Alice hebt ontvangen. ‘

K: ‘Blijft bijzonder in wat jij in zo’n mini afstemming al mooi kunt omschrijven in wie P is en fijn de tip erbij in wat zij nodig heeft vanuit ons.
Zonder dat je haar kent en op afstand zo’n pure woorden die kloppen bij wie ze is. Super bedankt.’

Over Ilse Lamers

Ik ben Ilse Lamers-Fleuren, gelukkig getrouwd met Maarten en trotse moeder van Saar (2017) en Luna* (2021). Ondernemend, actief, medewerker en levensgenieter. Naast mijn werk als coördinator vrijwillige inzet, mag ik me sinds mei 2020 luisterkindwerker noemen en daar ben ik trots op! Altijd al wordt mijn interesse gewekt in de betekenis van symbolen en in wat er nog meer is buiten ons leven op aarde. Puur, eerlijk, oprecht en nieuwsgierig. Kernwoorden die bij mij als persoon passen en ook bij luisterkindwerk. Het is dus niet gek dat ik de opleiding ben gaan doen, want voor mijn gevoel kan het niet puurder zijn dan wat Luisterkindwerk inhoudt. Van hart tot hart contact maken en communiceren op jouw eigen tempo, zó mooi en bijzonder!
Ik word er super blij van om iemand een ‘stem te kunnen geven’ die in de fysieke aanwezigheid niet (meer) of nog niet kan praten. Of om mensen te kunnen helpen bij de vragen waar ze mee rond lopen. Luisteren is een hele kunst. Ik vind het heel speciaal dat ik op deze manier mensen, kinderen/ouders kan helpen om antwoorden te vinden op hun vragen waar dat eerst onmogelijk leek.

Hoe ben ik bij Luisterkind terecht gekomen?

In een voor mij onzekere periode in mijn leven als moeder en werkzoekende, was ik veel op internet aan het rondkijken. Ik was op zoek naar nieuwe inzichten, manieren om mezelf verder te kunnen helpen in mijn onzekerheid en zoektocht naar werk wat écht bij me zou passen, waar ik mijn werkgeluk weer zou vinden.

Zo kwam ik terecht bij Anke van Leeuwen en luisterkindwerk. Om antwoorden te krijgen op mijn vragen heb ik Anke gevraagd om een afstemming te schrijven. Nadat ik de afstemming voor mezelf had ontvangen was ik om. Het gaf zoveel herkenning en inzicht, ik was verrast door wat ze me allemaal kon ‘vertellen’ zonder dat we eerder contact hadden gehad met elkaar.

Toen onze dochter een periode minder goed sliep en we maar niet wisten hoe we haar konden helpen, hebben we ook voor haar een afstemming laten maken. En weer gaf de luisterkindafstemming handvatten en inzichten, er kwam weer rust in de nachten.
Wij vonden het heel mooi en bijzonder om op deze manier te ‘horen’ van onze dochter wat er allemaal in haar koppie omging. Ze kon zelf nog niet praten en toch konden we haar nu beter begrijpen en helpen bij de onrust die ze in de nacht ervaarde. En hoe mooi is het dat ik dit nu zelf ook voor een ander kan doen!

In mei 2022 ging ik in gesprek met Aniek Gerrits over luisterkindwerk en gaf ik ook een inkijkje in mijn leven.

Hieronder kun je de podcast beluisteren, geniet er van!

https://open.spotify.com/episode/2Enda1MT94wpeUE2Iw0fqq?si=2Ya2n142TPaxOuZlCOzVYg

 

Vraag een afstemming aan

Ben je nieuwsgierig geworden? Hier kun je een afstemming aanvragen!